Categories: Generelt.

Jonathan Otykier

Share

På vores vej møder vi indimellem stakeholders, som har indset, at BI kan bidrage positivt i deres virksomhed, men som dog ikke helt har fået øjnene op for alle de områder, hvor det er gavnligt. Derfor har vi produceret et slidedeck med 10 gode grunde, som vi ofte har med på vores præsentationer. Indholdet af slidedecket deler vi her – i artikel format.

 


 

1. Centralisering.

Altid ét svar – ét sted.

Fordel. Et data warehouse konsoliderer data fra forskellige kilder (f.eks. CRM, ERP, marketingværktøjer) i en enkelt database, hvilket gør det lettere at håndtere og få adgang til data fra andre steder i organisationen.

Resultat. Reducerer datasiloer, forbedrer datakonsistens og sikrer, at alle interessenter har adgang til de samme oplysninger – og den samme sandhed.

 

 


 

2. Datakvalitet.

Du får, hvad du giver.

Fordel. Et data warehouse standardiserer og renser data, hvilket sikrer både nøjagtighed og pålidelighed. I takt med at der skabes overblik over datakvaliteten synliggøres også eventuelle rettelser og forbedringer, som kan skubbes tilbage til kildesystemet.

Resultat. Forbedrer beslutningstagningen ved at levere konsistente og pålidelige data. Sådan reduceres fejl på grund af uoverensstemmelser i data.

 


 

3. Indsigt.

Fra data til indsigt.

Fordel. Data warehouses og semantiske modeller understøtter avancerede BI-værktøjer og rapportering, hvilket muliggør dybere indsigt gennem komplekse forespørgsler, dashboards og datavisualiseringer.

Resultat. Giver brugerne mulighed for at træffe datadrevne beslutninger, identificere tendenser og opdage muligheder hurtigere.

 


 

4. Historik.

Spot en trend.

Fordel. Data warehouses kan gemme store mængder historiske data, hvilket gør det muligt for virksomheder at analysere tendenser over tid.

Resultat. Faciliterer trendanalyse, prognoser og langsigtet strategisk planlægning, hvilket kan føre til bedre fremtidige resultater – både i toppen og på bunden.

 


 

5. Svartider.

Sæt turbo på dine spørgsmål.

Fordel. BI-løsninger er optimeret til læsetunge operationer og kan levere lynhurtig responstid sammenlignet med rapportering bygget på transaktionsdatabaser eller excelark.

Resultat. Reducerer den tid og de personafhængigheder, der kræves for at bygge rapporter og skabe indsigt, hvilket giver kortere reaktionstid på forretningsbehov. Adhoc-rapportering bliver til en realitet, så forretningsbrugere selv kan gå på opdagelse i data.

 


 

6. Skalér.

Voks med dine data.

Fordel. En god BI-løsning er designet til at håndtere voksende mængder data og datakilder, efterhånden som virksomheden vokser.

Resultat. Systemet kan skalere med virksomhedens vækst, hvilket gør det muligt at håndtere stigende datamængder uden at ofre ydeevne eller data kvalitet. Samtidig begrænset det belastningen på jeres operationelle systemer så i undgår udfald og blokeringer.

 


 

7. Integrér.

Vi kan snakke med de fleste. Også den gamle server nede i kælderen.

Fordel. BI-løsninger kan samle data fra flere kilder og forretningsområder i et ensartet format. Det giver mulighed for at rense og berige data på tværs af organisationen.

Resultat. Giver et omfattende overblik over forretningsdriften, hvilket muliggør bedre tværfunktionel analyse og samarbejde.

 


 

8. Sikkert.

Dine IT medarbejdere har aldrig været gladere.

Fordel. Der kan implementeres et robust sikkerhedslag, både på tabel, kolonne og rækkeniveau. Og selvfølgelig kan det hele styres igennem jeres AD.

Resultat. Beskytter følsomme forretningsdata, uden at rapporter skal skræddersyes til den enkelte bruger.

 


 

9. Advanced Analytics.

Fremtiden ser lys ud.

Fordel. BI-løsninger udgør et godt fundament for advanced analytics, herunder discipliner som data science, prædiktiv analyse, maskinlæring og datamining.

Resultat. Muliggør, at virksomheden kan opnå dybere indsigt, forudse tendenser og optimere processer baseret på prædiktive modeller.

 


 

10. Beslut.

Data gør dine valg bedre.

Fordel. Med adgang til rettidige, nøjagtige og omfattende data kan beslutningstagere træffe mere velinformerede valg.

Resultat. Gode beslutninger leder til bedre forretningsresultater, herunder øget effektivitet, reducerede omkostninger og forbedret kundetilfredshed.

Skriv kommentar.

Artikler i samme genre.